Kolster Oy Ab

Bravemotionin yhteistyö Kolster Oy Ab:n kanssa lähti liikkeelle Kolsterin tarpeesta tehostaa yhtiön hallituksen toimintaa. Hallituksen puheenjohtaja Kim Kolster kertoo kokemuksistaan ja Bravemotionin maanläheisestä toimintatavasta.

Olemme perheyhtiö jo viidennessä polvessa, ja Bravemotionin Evan tapasinkin ensimmäistä kertaa Perheyritysten liiton tapahtumassa, jossa hän oli pitämässä esitystä. Jälkikäteen olimme yhteyksissä ja päädyin pyytämään tarjousta hallitusprojektimme läpiviemisestä.

Yhteisen projektimme nimi oli Hallituksesta ammattimaisempi. Lähtökohtana oli, että olin itse siirtynyt hallituksen puheenjohtajan paikalle noin kaksi vuotta aiemmin isäni jäädessä eläkkeelle. Isäni ja minun lisäksi hallituksessa oli vain kaksi muuta jäsentä. Halusimme saada hallituksen toimintaa tehostettua ja muutettua sitä yleisesti ammattimaisemmaksi. Tähtäimessä oli vahvasti myös tulevaisuus ja hallituksen uudistaminen.

Bravemotion ohjaa kohti uudistusta

Projektille asetetut tavoitteet on saavutettu erittäin hyvin. Olimme itse suunnitelleet etukäteen, että haluaisimme hallitukseen yhden lisäjäsenen, mutta Bravemotion näki tilanteen hyvin ja kehotti hakemaan kahta uutta jäsentä ja vielä suurempaa uudistusta, kuin mitä olimme itse ajatelleet. Bravemotionin Eva ja Tuija uskalsivat sanoa mielipiteensä hyvin ääneen.

Bravemotionin rooli projektissa oli todella suuri, toiminta oli todella asiantuntevaa. Liikkeelle lähdettiin nykytilanteen arvioinnista, eli hallituksen jäsenet ja yrityksen johto haastateltiin, tämän pohjalta Bravemotion teki ehdotukset siitä, mitä tavoitteita asetamme viiden vuoden päähän ja miten nyt ryhdymme toimimaan niiden saavuttamiseksi. Juuri nyt uudistuksen askelmerkit ovat selkeinä jokaisen osapuolen mielessä.

Selkeää ja maanläheistä toimintaa

Bravemotionin toiminta oli alusta alkaen todella selkeää. Olen käyttänyt paljon konsultteja, ja Eva ja Tuija olivat todella positiivinen poikkeus tässä joukossa. Kaikkea jargonia ja muuta konsulttimaista löpinää vältettiin, kommunikointi tarjouksesta alkaen oli ymmärrettävää. Tilanne on nähty kokonaisuutena ja kaikki projektin osapuolet ja heidän mielipiteensä otettiin aidosti huomioon.

Jos pitäisi tiivistää Bravemotionin toiminta yhteen adjektiiviin, olisi se maanläheinen. Yhteistyömme oli todellakin yhteistyötä, eikä perinteistä konsulttitoimintaa, joka ei aina välttämättä ole kiinni varsinaisessa työssä ja todellisuudessa.

Suosittelisitko Bravemotionia?

Suosittelisin Bravemotionin palveluita muille erittäin todennäköisesti, asteikolla 1–10 valitsisin täyden kympin.

Kim Kolster
Chairman of the Board, Kolster Oy Ab
https://www.kolster.fi/

Kiinnostuitko valmennuksesta?