Promeco

Jenni von Veh aloitti Promeco Group Oy:n hallituksen puheenjohtajana noin viisi vuotta sitten. Vastuun ottaminen ja uusiin rooleihin astuminen perheyrityksen sisällä toivat eteen uudenlaisia haasteita. Bravemotionin valmennus auttoi löytämään konkreettiset työkalut kehitykseen. Jenni von Veh kertoo yhteistyöstä.

Promeco Group on perheyritys, jonka hallituksen puheenjohtajaksi tulin täysin erilaisista tehtävistä. Isäni oli perustanut teollisuusalalla toimivan yhtiön yli 40 vuotta aiemmin, ja hän pyysi minua ottamaan vastaan tehtävän. Jonkin verran aiemmin olin siirtynyt myös mm. perheyritystä hallinnoivan KMT Invest Oy:n toimitusjohtajaksi. Hyppäys uusiin tehtäviin oli melkoinen, vaikka sukupolvenvaihdosta lähdettiin toteuttamaan portaittain.

Koin olevani paljosta vastuussa. Isän perustama yritys oli kasvanut noin 500 henkeä työllistäväksi, ja liikevaihto oli lähes 60 miljoonaa euroa. Lisäksi oma koulutustaustani on pääasiassa Taideteollisessa korkeakoulussa, kun taas Promecon johtajisto on perinteisesti ollut taustaltaan diplomi-insinöörejä.

Selkeät tavoitteet valmennukselle

Tutustuin Bravemotionin Eva Wathéniin Perheyritysten liiton kautta muutama vuosi sitten. Henkilökemiamme natsasivat alusta asti ja Eva arveli, että voisin hyötyä valmennusyhteistyöstä. Niinpä sovimme ensimmäisen tapaamiskerran ja tutustuimme paremmin. Ensimmäisten testi-coachingien jälkeen yhteistyömme on jatkunut jo vuosien ajan, ja se on ollut todella antoisaa!

Valmennustarve oli henkilökohtainen, mutta yrityksemme ovat olleet tukemassa. Lähdimme Evan kanssa hakemaan ratkaisuja sukupolvenvaihdoksen käynnistämään prosessiin.

Halusin selkeyttä perheenjäsenten rooleihin yrityksen sisällä, kanssakäymiseen ja viestintään. Tavoitteena olivat myös oman resilienssin kasvattaminen, ajankäytön ja johtajuuden parantaminen.

Kohti parempaa viestintää ja vahvuuksien tunnistamista

Valmennuksen myötä olen oppinut tunnistamaan omia toimintatapojani ja asettamaan rajoja suhteessa toisiin ihmisiin. On ihanaa, että perheen sisäinen kommunikaatio on parantunut, se on tuonut konkreettisia onnistumisen tunteita.

Olen myös ymmärtänyt oman, hieman tavanomaisesta poikkeavan taustani tuomat edut: pystyn tarkastelemaan asioita ”boksin ulkopuolelta”.

Merkityksellisimmät asiat ovat tapahtuneet valmennussessioiden välissä, kun opittua on viety käytäntöön. Näihin asioihin on palattu sitten aina seuraavassa sessiossa, kun valmentaja auttaa niiden palauttamisessa mieleen

Bravemotionin toteutustapa oli upea

Koin, että Bravemotionin valmentajan roolina oli haastaa sekä löytää uusia näkökulmia. Minun itseni tietenkin on täytynyt tehdä varsinainen työ. Valmennus on antanut rohkeutta ja uskallusta löytää omia uusia toimintatapoja.

Olen saanut paljon irti siitä, että Eva on käyttänyt visuaalisia esimerkkejä, kuten näyttänyt graafeja ja visualisoinut asioita eri keinoin. Eva on koonnut jokaisen session päätteeksi minulle esityksen keskeisimmistä teemoista. Tämä visuaalinen esitys on toiminut minulle tärkeänä työkaluna sessioiden ulkopuolella.

Coaching ei ole ollut terapiaa, ja Eva onkin omalla osannut vetää rajat hyvin ammattimaisesti. Olemme kuitenkin voineet puhua vaikeistakin asioista luottamuksen ilmapiirissä.

Yhteistyö jatkuu

Oma valmennukseni on tulossa päätökseen, mutta meillä on tarkoituksena jatkaa yhteistyötä Bravemotionin kanssa. Suunnitelmissa on tehdä uudistuksia Promeco Groupin hallitukseen, joten suunnittelemme yhteistä projektia sen tiimoilta.

Jos pitäisi valita yksi adjektiivi kuvaamaan Bravemotionin toimintaa, olisi se ’upea’. Arvosanaksi annan 10+ ja täydestä sydämestä suosittelen valmennuksia muillekin!

Jenni von Veh
hallituksen puheenjohtaja, Promeco Group Oy
promeco.fi

Kiinnostuitko valmennuksesta?